Rólunk

Budafoki Tenisz Centrum

Klubunk, a Budafoki Tenisz Centrum, 2013-ban nyitotta meg kapuit a Budafoki MTE sporttelep szomszédságában. Üzemelésünk egy széles körű felújítással kezdődött, melynek során kialakítottuk a mostani klubházat két öltözővel, meleg konyhával és egy szaunával. A klubház előtt található 3 darab süllyesztett teniszpályát felújítottuk, a süllyesztett terület vízelvezetését átalakítottuk, hogy esőzés esetén is használhatóak legyenek pályáink. A téli szezonra a süllyesztett három pályát sátorral fedtük be, hogy a sportolást egész évben biztosítani tudjuk vendégeink számára. A biztonságosabb és egyszerűbb foglalás érdekében 2020-ban bevezettük az online foglalási rendszert.

Alapvető filozófiánk klubtagjaink és vendégeink mindennemű igényeinek maximális kielégítése. Klubunk az amatőr tenisz mellett a versenyteniszre és az utánpótlás nevelésre is egyre jelentősebb hangsúlyt fektet. Hiszünk benne, hogy egy sikeres egyesület mindhárom téren eredményes lehet. Az amatőr és az utánpótlás tenisz jelenti egyesületünk bázisát. Ők jelentik egyesületünk számára azt az alapot, melyre építve egy hosszútávon is sikeres klubot, közösséget szeretnénk létrehozni. Az amatőr és szabadidős sportolók számára rendezzük meg minden évben jótékonysági és emlékversenyeinket, nyílt napjainkat, valamint amatőr házi kupáinkat, bajnokságainkat.

Helyi közösségünk mellett sportágunkért is igyekszünk minél többet tenni. Ennek jegyében került megrendezésre klubunkban 2013-ban egy 15.000 $ összdíjazású professzionális nemzetközi ITF torna. Hosszútávon azonban egy sportág és egy egyesület sem maradhat fenn sikeres utánpótlás nevelés nélkül. Ennek érdekében a helyi iskolákkal együttműködve célunk még komolyabb hangsúlyt fektetni a fiatalok képzésére. Minden programunk, korábbi és jövőbeni fejlesztésünk, valamint általános működésünk során kiemelkedő szerepet kap a környezettudatosság, a természet védelme.